"Cargill" želi saradnju sa firmom "Prevent BH"

Bez autora
May 09 2010

Predstavnik vodećeg sjevernoameričkog proizvođača mesa i mesnih prerađevina, kompanije Cargill John Hochstein posjetio je Preventu BH u Visokom. Tokom razgovora sa predsjednikom Uprave Prevent BH Admirom Pejkušićem i članom Uprave Almirom Jazvinom razmatrane su mogućnosti saradnje ove dvije kompanije. Razgovarali su o mogućnostima direktne saradnje između Prevent Leathera i Cargilla, najveće sjevernoameričke klaonice. Na sastanku su, također, razmatrane neke nove ideje o eventualnim interesima za zajedničko ulaganje u BiH i unapređenju poslovne saradnje. Kompanija Cargill osnovana je 1865. godine u Kansasu (USA). Posluje u 67 zemalja širom svijeta u kojima je zaposleno oko 138.000 ljudi. Godišnji promet Cargilla veći je od 100 milijardi USD.

"Cargill" želi saradnju sa firmom "Prevent BH"Predstavnik vodećeg sjevernoameričkog proizvođača mesa i mesnih prerađevina, kompanije Cargill John Hochstein posjetio je Preventu BH u Visokom.

Tokom razgovora sa predsjednikom Uprave Prevent BH Admirom Pejkušićem i članom Uprave Almirom Jazvinom razmatrane su mogućnosti saradnje ove dvije kompanije, saopćila je Agencija PRag.

"Razgovarali smo o mogućnostima direktne saradnje između Prevent Leathera i Cargilla, najveće sjevernoameričke klaonice. Na sastanku su, također, razmatrane neke nove ideje o eventualnim interesima za zajedničko ulaganje u BiH i unapređenju poslovne saradnje“, rekao je Pejkušić nakon sastanka sa američkim biznismenom.

Kompanija Cargill osnovana je 1865. godine u Kansasu (USA).

Posluje u 67 zemalja širom svijeta u kojima je zaposleno oko 138.000 ljudi.

Godišnji promet Cargilla veći je od 100 milijardi USD, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik